AKTUELL INFO OM  TRÄNINGSVERKSAMHETEN
 

FORTSATT INSTÄLLD TRÄNING
Då läget i samhället gällande spridningen av COVID -19 är mycket oviss och det saknas tydliga riktlinjer för träningsverksamhet samtidigt som regler i samhället skärps ytterligare från regeringens håll har styrelsen för Skövde Taekwon-Do beslutat följande:

Träningsverksamheten i föreningen är fortfarande inställd fram till tisdagen den 14 april då vi planerar att återuppta träningsverksamheten för samtliga grupper igen.
 
Vi har förståelse för att man saknar träningen och känner besvikelse över att träningen är inställd men vi vill ta det säkra före det osäkra i detta svåra läge vårt samhälle befinner sig i.
 
KOMPENSATION FÖR UTEBLIVNA TRÄNINGSPASS
Föreningens styrelse har gjort en plan för att kompensera för uteblivna träningspass genom att förlänga träningsterminen samt erbjuda extra träningspass för respektive träningsgrupper efter påsklovet. Dessa extra träningspass kommer att annonseras på klubbens FB-sida och hemsida, så håll koll där.
 
EXTRA FYSTRÄNING FÖR UNGDOMSGRUPPEN OCH VUXENGRUPPERNA
Redan innan påsk erbjuds några träningspass utomhus:
- tisdag 31 mars - kl. 17.30-19.00
- onsdag 1 april - kl. 17.30-19.00
- torsdag 2 april - kl. 17.30-19.00
Träningen som kommer ha inriktning styrka och kondition leds av instruktören Micael uppe på Billingen. Samling sker på "stora" gamla parkeringen vid Hagenstugan, ingången till konstsnöspåret.
 
EGEN TRÄNING UNDER VERKSAMHETSUPPEHÅLLET
Under den tid vi har uppehåll i träningsverksamheten i föreningen rekommenderar vi att man själv tränar och håller sig aktiv.

För våra yngre medlemmar i knattegrupperna och barngrupperna rekommenderar vi att man gör de övningar man kommer ihåg från träningen och som kräver lite utrymme:
- Starta med en lätt uppvärmning
- Lätt stretching, dels framåt med raka ben (knä-smalben-fotled-tå), dels brett (hana-dool-set)
- Enkel sparkträning med balansstöd (vägg eller möbel) lyfta och hålla benet i luften samt även utföra rundsparken i luften, börja med ett litet antal och sedan öka med fler nästa gång.
- Repetera på plats de handtekniker man kan i grundform.

För våra något äldre medlemmar i barngrupperna rekommenderar vi att man utöver ovannämnda övningar också repeterar sina mönster. Vilket mönster man ska kunna till nästa gradering står i graderingskraven. Ett tips är att söka på mönstrets namn på YouTube och titta hur det ser ut. Flerfaldige världs- och europamästaren Jarek Suska visar mönstren på ett ytterst bra sätt. Vi kommer från och med nu dela filmklipp med mönster på föreningens hemsida och FB-sida.

För dem som tränar i ungdoms- och vuxengrupperna gäller det att komplettera teknikträningen ovan med styrketräning och konditionsträning.     
 
Med förhoppning om att ni alla håller modet uppe och mår bra!

Styrelsen för Skövde Taekwon-Do