HUR VERKSAMHETEN STARTADE 

Skövde Taekwon-Do startade, efter många förfrågningar och påstötningar, sin barnverksamhet hösten 2000. Initiativtagare och utformare av verksamheten var Petra Dydiszko, som fortfarande är ansvarig för knatte- och barnträningen.
Träningen blev snabbt populär både bland barn och föräldrar. Efter en termins träning utökades verksamheten och numera finns det tre olika knattegrupper och fyra barngrupper som har verksamhet fem dagar i veckan.
 VAD HAR TRÄNINGEN FÖR INRIKTNING? 
Knatte- och barnträningen skiljer sig självklart markant från den träning som klubbens äldre medlemmar utövar.
Med tanke på barnens fysiska mognad och tillväxt läggs mycket lite tid ned på stretching och styrka. Istället inriktas träningen på lekfyllda övningar som utvecklar olika motoriska egenskaper såsom balans, koordination och kroppsuppfattning. Vidare läggs stor vikt vid uppförande gentemot tränare och sina träningskompisar.
 VEM ÄR INSTRUKTÖR? 
Huvudansvarig för knatte-och barnträningen i Skövde Taekwon-Do Club är Petra Dydiszko. Petra började träna Taekwon-Do 1993 och har varit aktiv sidan dess. Petra är utbildad pedagog (grundskollärare) med 17 år inom yrket och nationellt ansvarig för barnledarutbildningar inom Svenska ITF Förbundet.

Läs mer om Petra här >
 VEM KAN VARA MED? 
Barnverksamheten i Skövde Taekwon-Do är öppen för barn mellan 6-12 år. Alla är välkomna! Träningen är individuell vilket inte ställer några standardiserade krav på barnens fysiska förmåga. Man tränar så mycket man vill och så mycket man orkar. Det enda som krävs är att barnet själv vill och tycker det är roligt att träna.